Pomoć civilnim organima vlasti

Ceremonija otvaranja danske škole nogometa za djevojčice na lokaciji kasarne “Travnik”

27.8.2014

Dana 26.08.2014. godine na lokaciji kasarne “Travnik” u Travniku u organizaciji Sportskog saveza SBK-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja SBK i partnera općina - G.Vakuf-Uskoplje, Donji Vakuf, Novi Travnik i općine Travnik upriličena je svečanost povodom otvaranja “Danske škole nogometa” za djevojčice uzrasta od 7-15 godina.

Škola realizuje program propagiranja zdravog života, zadovoljavanja potreba mladih za tjelesnom aktivnošću i sportom sa ciljem odvraćanja od poroka savremenog društva.

Svečanom otvaranju škole prisustvovali su predstavnici Sportskog savaeza SBK na čelu sa predsjednikom Dragom Subanom, komandant KOiD brigadir Robert Sušac, načelnik općine Travnik gospodin Admir Hadžiemrić, te 200 djevojčica navedenih općina.

Uvodnim riječima predsjednik Sportskog saveza SBK gospodin Drago Suban poželio je uspješnu realizaciju sportskog događaja, te dodao kako će planom za narednu godinu u sportskim igrama biti uključena i djeca zemalja regije - Hrvatske, Srbije, Slovenije i C.Gore.

Načelnik općine Travnik tokom svog obraćanja istakao je značaj izuzetno dobre saradnje sa OS BiH i lokalne zajednice čime su stvoreni preduslovi za održavanje sportskih i drugih zajedničkih aktivnosti.

Riječima dobrodošlice prisutnim se obratio Komandant KOiD brigadir Robert Sušac:”Želim da se ugodno osjećate i da se zdravi i bez povreda vratite svojim kućama. Pripadnici OS BiH će uvijek podržati ovakve manifestacije koje nose jasnu poruku borbe protiv poroka, tolerancije i predrasuda o podjelama”.

Ovo je još jedan vid uspješne saradnje OS BiH i lokalne zajednice koji omogućava mladim ljudima da kroz igru, druženje, zabavu i natjecanje promovišu vrijednosti sporta.

info-KOiD

3 FOTO GALERIJA