Pomoć civilnim organima vlasti

U Bijeljini obilježen Dan Oružanih snaga BiH

18.11.2014

Povodom 1. decembra Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Gradu Bijeljini, 12. i 13.11.2014. godine, pripadnici 3.pješadijskog bataljona, 5.pješadijske brigade OS BiH su u saradnji sa pripadnicima Vojnog orkestra OS BiH, Bataljonom vojne policije i Deminerskog bataljona, prezentirali operativne sposobnosti i mogućnosti OS Bosne i Hercegovine.

U prepunoj sali bijeljinskog Centra za kulturu, Vojni orkestar OS BiH i studenti Glazbene akademije iz Sarajeva i Banja Luke održali su svečani koncert. Zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH general major Mirko Tepšić, koji je prisustvovao svečanosti, pozdravio je sve prisutne, naglasio značaj i ulogu OS BiH u društvu, istakavši zalaganje i pomoć pripadnika Oružanih snaga BiH tokom majskih poplava i tom prilikom uručio zahvalnicu predstavnicima Gradske uprave u Bijeljini za dugogodišnju i uspješnu saradnju, a zahvalnicu je primila gospođa gospođa Ljiljana Erkić direktorica Centa za kulturu.

Na Trgu kralja Petra I Karađorđevića prezentirane su taktičke i operativne mjere i radnje koje pripadnici pomenutih jedinica koriste u svakodnevnom radu. Oduševljenje najmlađe populacije nije moglo proći nezapaženo, a najviše interesovanja privukla je robo-tehnika pripadnika Deminerskog bataljona, namijenjena za otkrivanje i uništavanje eksplozivnih sredstava.

U Mjesnoj zajednici Brodac, koja je bila poplavljena u majskim poplavama, održan je turnir u malom nogometu na kome su učestvovale ekipe iz poplavljenih područja (Velino Selo, Ostojićevo) i ekipe institucija i organizacija koje su učestvovale u spašavanju poplavljenog stanovništva ( MUP, Državne granične službe, Vatrogasne jedinice Bijeljina) i drugi.

Izvršni oficir 3. pješadijskog bataljona kapetan Dragan Stevanović uručio je pobjednički pehar vođi ekipe CJB Bijeljina, koja je osvojila turnir. U svom obraćanju prisutnima u MZ Brodac, kapetan Stevanović je istakao da su Oružane snage BiH obučene i opremeljene za izvršavanje svih postavljenih zadataka.

info-5.pbr

5 FOTO GALERIJA