Vježbe u zemlji i inostranstvu

Štab komande 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH vježbao proces donošenja vojnih odluka

30.3.2009

U periodu od 23. do 27.03.2009. godine u kasarni “Božan Šimović” u Čapljini, uz podršku tima starješina iz Centra za mirovne operacije – PSOTC Butmir, na čelu sa generalom Lollesgaardom, realizovana je vježba u procesu donošenja vojnih odluka prilikom izvođenja operacija podrške miru.

U periodu od 23. do 27.03.2009. godine u kasarni “Božan Šimović” u Čapljini, uz podršku tima starješina iz Centra za mirovne operacije – PSOTC Butmir, na čelu sa generalom Lollesgaardom, realizovana je vježba u procesu donošenja vojnih odluka prilikom izvođenja operacija podrške miru. U vježbi je učestvovao Štab komande 4. pješadijske brigade, starješine iz potčinjenih komandi, starješine iz Brigade taktičke podrške i Brigade zračnih snaga.

Tokom petodnevne obuke starješine su sagledale specifičnosti u procesu vojnog odlučivanja tokom realizacije operacija podrške miru. Komandant brigade brigadir Ivica Jerkić naglasio je važnost osposobljavanja svih pripadnika brigade za realizaciju zadataka podrške miru, te se zahvalio starješinama PSOTC-a Butmir na saradnji i pomoći tokom realizacije vježbe.


Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba