Vježbe u zemlji i inostranstvu

Pripadnici 2. pješadijskog bataljona realizirali Metodsko-pokaznu vježbu „Savladavanje taktičke staze“

17.4.2014

U skladu sa Mjesečnim planu obuke, pripadnici Izvidničkog voda, komandne čete 2. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade OS BiH, 16.04.2014. godine, na taktičkom poligonu kasarne „Mato Lučić Maturica“ u Kiseljaku, izveli su Metodsko-pokaznu vježbu „Savladavanje taktičke staze“.

Uprkos teškim vremenskim uvjetima, pripadnici Izvidničkog voda uspješno su demonstrirali taktike i tehnike savladavanja različitih prirodnih i vještačkih prepreka, pokazavši pritom visok stepen obučenosti.

Također, demonstrirano je više načina upada u objekt, i to simuliranjem helikopterskog desanta koristeći alpinističku opremu, upad u objekt sa boka korištenjem motke i fizičkim upadom sa frontalne strane objekta.

Metodsko-pokaznoj vježbi, pored članova komande 5. pješadijske brigade i 2. pješadijskog bataljona, prisustvovao je i komandant 5.pbr, brigadir Kenan Dautović, koji je po okončanju vježbe lično čestitao i pohvalio sve učesnike naglasivši da je Izvidnički vod predstavlja primjer obučenosti i osposobljenosti.

Info-5.pbr