Posjete

Komandant NATO štaba za BiH posjetio Komandu za podršku

24.1.2011

Komandant NATO štaba za BiH, brigadni general David Enyeart sa suradnicima je dana 24. januara 2011. godine posjetio Komandu za podršku u kasarni “Kozara” u Banjaluci.

Komandant NATO štaba za BiH, brigadni general David Enyeart sa suradnicima je dana 24. januara 2011. godine posjetio Komandu za podršku u kasarni “Kozara” u Banjaluci. Cilj posjete je bio sagledavanje stanja u Komandi i jedinicama KP, kao i planovima i mogućnostima proširenja suradnje između NATO-a i jedinica OS BiH.
Komandant KP, general-major Mirsad Gutić je goste upoznao sa organizacijom i sktrukturom KP, nadležnostima i trenutnim aktivnostima sa težištem na aktivnostima realizacije člana 9. Sporazuma o konačnom raspolaganju vojnom imovinom, aktivnostima vezanim za prijem novoobučenog personala u profesionalni vojni sastav, kao i realizacijom planova vezanih za proces penzionisanja i otpusta vojnih lica koji ne ispunjavaju uslove za produžetak ugovora.

Tokom sastanka bilo je riječi i o drugim pitanjima, a general Enyeart je akcenat stavio na pitanja perspektivnih vojnih lokacija koje bi trebale biti uknjižene kao vlasništvo države BiH, te predaju neperspektivnih vojnih lokacija i materijalno-tehničkih sredstava vladama entiteta po članu 9. Sporazuma o konačnom raspolaganju vojnom imovinom.

Info – Komanda podrške