Posjete

K-dant NATO štaba u Sarajevu posjetio Centar za osnovnu obuku KOiD

29.3.2012

U radnoj posjeti Centru za osnovnu obuku KOiD dana 26.03.2012.godine boravio je k-dant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Gary Huffman sa svojim saradnicima.

U radnoj posjeti Centru za osnovnu obuku KOiD dana 26.03.2012.godine boravio je k-dant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Gary Huffman sa svojim saradnicima. Domaćin ove posjete k-dant COO puk. Samir Nukić održao je informativni brifing, na kojem je k-dant NATO štaba upoznat o do sada provedenim aktivnostima po pitanju obuke sa kandidatima, trenutnim aktivnostima i aktivnostima koje slijede u periodu do završetka osnovne obuke sa XI. klasom kandidata.

Nakon održanog brifinga izvršen je obilazak strelišta Pazarić i prisustvo realizaciji bojevog gađanja iz AP M16A1 koje su izveli vojnici 2. nastavne čete.

Po završetku navedene aktivnosti, K-dant NATO štaba u Sarajevu gen. Hoffman je u svojoj ocjeni istakao pozitivno mišljenje o svim aspektima rada u smislu planiranja, organizacije i provođenja osnovne obuke sa XI. klasom kandidata na osnovnoj obuci vojnika.

info: KOiD