Sportske i rekreativne aktivnosti

Takmičenje u košarci na nivou OS BiH

23.11.2011

U skladu sa kalendarom sportskih takmičenja na nivou OS BiH, u kasarni „Ante Bruno Bušić“ u Livnu, u periodu od 22. do 23.11.2011.godine, realizovano je takmičenje u košarci.

U skladu sa kalendarom sportskih takmičenja na nivou OS BiH, u kasarni „Ante Bruno Bušić“ u Livnu, u periodu od 22. do 23.11.2011.godine, realizovano je takmičenje u košarci.
Na turniru je učestvovalo 6 ekipa u muškoj konkurenciji i to: OK OS BiH, KOiD, 4.pbr, 5.pbr, 6.pbr i Brigada TP , te dvije ekipe u ženskoj konkurenciji : 4.pbr i brigada TP.

Svečano otvaranje takmičenja upriličeno je na pisti kasarne „Ante Bruno Bušić“, gdje se tom prilikom prisutnim obratio komandant 4.pbr brigadir Tomo Kolenda. Brigadir Kolenda je, kao domaćin takmičenja, takmičarima poželio dobrodošlicu i puno sreće u ostvarivanju najboljih sportskih rezultata, istakavši da sport ima važnu ulogu u promoviranju sportskog duha unutar svoje ekipe, duh koji predstavlja prijateljski odnos prema drugim ekipama, ljubaznost prema organizatoru i fer plej prilikom takmičenja.

U takmičarskom dijelu, koji je realizovan u gradskoj dvorani u Livnu, svi učesnici su iskazali maksimalnu požrtvovanost, a kako u svakom takmičenju uvijek pobjede najbolji tako je bilo i ovaj put.
U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa 4.pbr, drugo mjesto su osvojili pripadnici 5.pbr dok su trećeplasirani bili takmičari 6.pbr.
U ženskoj konkurenciji najbolje su bile košarkašice Brigade TP, dok su drugoplasirane bile košarkašice 4.pbr.
Za najboljeg košarkaša proglašen je vojnik Dragan Čokić – 4.pbr a najbolji strijelac je bio vojnik Dejan Simić – 6.pbr.
Za najbolju košarkašicu, a ujedno i za najboljeg strijelca, proglašena je vojnik Curović Bosiljka pripadnica Brigade TP.

Na kraja takmičenja, uz uručenje diploma najboljim ekipama i pojedincima, prisutnim su se obratili brigadir Alija Kožljak ispred ZŠ OS BiH i pukovnik Mijo Šteko u ime Komandanta 4.pbr, nakon čega je svečano zatvoreno ovo takmičenje.


Info - 4.pbr