Sportske i rekreativne aktivnosti

Održano sportsko takmičenje u odbojci na nivou 6.pješadijske brigade OS BiH

2.11.2009

U kasarni u Banja Luci, 21. i 22. oktobra, održan je odbojkaški turnir na kojem je učestvovalo ukupno 5.ekipa iz sastava 6.pješadijske brigade OS BiH.

U kasarni u Banja Luci, 21. i 22. oktobra, održan je odbojkaški turnir na kojem je učestvovalo ukupno 5.ekipa iz sastava 6.pješadijske brigade OS BiH. To je bila dobra prilika da se odmjeri sportsko umjeće ekipa tri pješadijska bataljona, artiljerijskog bataljona, te komande brigade sa prištapskim jedinicama. Organizator sportskog takmičenja bila je izviđačka četa na čelu sa kapetanom Vrtunić Goranom.

Prvog dana svečanim postrojavanjem upriličeno je otvaranje takmičenje uz prisustvo brigadira Petrovića koji je u svom obraćanju istakao značaj ovakvog sportskog takmičenja na nivou brigade koji prije svega ima za cilj jačanje kolektiva i sportskog duha uopšte. To je mjesto i prilika gdje se pripadnici međusobno upoznaju i druže, a između ostalog se i sportski i fer nadmeću, istako je brigadir Petrović.

Sve su utakmice bile do kraja neizvjesne i odigrane u duhu pravog prijateljstva i saradnje. Na trećem je mjestu završio tim komande brigade sa prištapskim jedinicama, dok je tim 1.pješadijskog bataljona zauzeo drugo mjesto. Završnom utakmicom ekipa 3.pješadijskog bataljona nakon zaslužene pobjede protiv 2.pješadijskog bataljona osvojila je prvo mjesto.
Ceremonija dodjele diploma i pehara za najuspješniju ekipu održana je na otvorenom terenu u kasarni na kraju turnira, a nagrade su uručili načelnik štaba brigadir Ilija Petrović i brigadir Enes Burak. Diplome su uručene ekipama koji su zauzele prva tri mjesta, a najuspješnijoj ekipi uručen je pehar.
Takmičari su izrazili zadovoljstvo na organizaciji takmičenja u odbojci sa željom da se isto organizuje i u narednom periodu.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba