Sportske i rekreativne aktivnosti

Sportsko takmičenje u malom fudbalu na nivou OS BiH

20.11.2009

Sportsko takmičenje u malom fudbalu koje se održavalo od 16. do 19.11.2009.godine na nivou Oružanih snaga BiH završeno je juče podjelom pehara i plaketa pobjedničkim ekipama. Takmičenje je organizovano u skladu sa godišnjim planovima rada, a organizator i domaćin takmičenju bila je 5.pješadijska brigada OS BiH.

Sportsko takmičenje u malom fudbalu koje se održavalo od 16. do 19.11.2009.godine na nivou Oružanih snaga BiH završeno je juče podjelom pehara i plaketa pobjedničkim ekipama. Takmičenje je organizovano u skladu sa godišnjim planovima rada, a organizator i domaćin takmičenju bila je 5.pješadijska brigada OS BiH. Organizacione pripreme za ovu aktivnost trajale su duži vremenski period, a sav uloženi trud radnika koji su radili na tome nije bio bez rezultata; takmičenje je proteklo bez ikakvih problema, a po izjavama učesnika takmičenja organizacija je pretekla sve dosadašnje.

Početku takmičenja prethodilo je žrebanje na kojem su prijavljene ekipe svrstane u dvije takmičarske grupe te određeni parovi. Nakon žrijebanja usledio je čin otvaranja takmičenja. Na ceremoniji postrojeni ekipama u ime domaćina obratio se načelnik odjeljenja S3 5.pbr OS BiH, brigadir Vlado Blažanović. Obraćajući se takmičarima poželeo im je ugodan boravak u Vojnoj bazi "Aerodrom Dubrave", dobro druženje, fer i korektnu igru.

Odigravanjem prve utakmice između ekipa 6.pješadijske brigade i Brigade zračnih snaga otpočelo je takmičenje na kome je ukupno odigrano 20 utakmica i učestvovalo 158 takmičara. Pravdu na utakmicama delila je sudijska ekipa iz sastava Oružanih snaga, odnosno pripadnici Oružanih snaga koji imaju sudijske certifikate kao i iskustvo sa mnogobrojnih utakmica i turnira. Obzirom da su sve utakmice odigrane u sportskom duhu, fer i korektnoj igri, sudije i nisu imale puno posla.

Prva tri dana takmičenja, ekipe su se borile po grupama, a ekipe koje u su osvojile prvo, odnosno drugo mjesto u grupi, borile su se u polufinalnim i finalnim utakmicama. Titulu najbolje malonogometne ekipe u Oružanim snagama BiH ponijela je ekipa Brigade taktičke podrške koja je u finalnoj utakmici rezultatom 6:5 porazila ekipu domaćina, 5.pbr OS BiH. Identičan rezultat bio je i na utakmici koja je odlučivala 3. i 4. mesto, a u toj uakmici ekipa Komande za obuku i doktrinu bila je bolja od ekipe 4.pješačke brigade OS BIH.

Dodjelom pehara i plaketa ekipama završeno je takmičenje u malom fudbalu koje je održavano na nivou OS BiH, a pehar je takođe dodeljen i najbolje strijelcu. Ljuban Čavka, radnik Komande za obuku i doktrinu OS BiH sa postignutih 13 pogodaka proglašen je najboljim strelcem ovog takmičenja.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel. (033) 286-680, faks (033) 286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba