Sportske i rekreativne aktivnosti

Sportsko takmičenje u malom fudbalu na nivou 6.pješadijske brigade

17.2.2010

U skladu sa definisanim kalendarom sportskih aktivnosti za 2010.godinu, 6.pješadijska brigada je organizovala i realizovala dvoransko prvenstvo (turnir) u malom fudbalu 15. i 16. februara u Doboju.

U skladu sa definisanim kalendarom sportskih aktivnosti za 2010.godinu, 6.pješadijska brigada je organizovala i realizovala dvoransko prvenstvo (turnir) u malom fudbalu 15. i 16. februara u Doboju. Na turniru je učestvovalo ukupno 5 ekipa i to tri pješadijska bataljona, artiljerijski bataljon, te komanda i prištapske jedinice kao jedna ekipa. Pomenute ekipe dolaze sa lokacija svojih razmještaja iz Banja Luke, Bihaća, Orašja i Doboja.

Domaćin prvenstva je bio artiljerijski bataljon iz Doboja koji je obezbijedio potrebne preduslove za realizaciju navedene aktivnosti. Turniru je predhodio prihvat i smještaj ekipa, određivanje rasporeda odigravanja utakmica i svečano otvaranje turnira. Takmičenje je otvorio komandat ab pukovnik Stanko Ostojić koji je u svom obraćanju ekipama naglasio potrebu ovakvog oblika druženja i takmičenja koji za cilj ima jačnje kolektivnog duha i pozitivnog rivalstva, te poželio da najbolji pobjedi.

Potajni favorit turnira 1.pb iz Banja Luke ipak nije opravdao očekivanja zauzevši 3.mjesto, dok je ekipa 2.pb iz Bihaća ovog puta iznenadila i osvojila 1.mjesto. Domaćin turnira ab iz Doboja zadovoljio se osvajanjem 2.mjesta.

Po završetku turnira upriličen je zajednčki ručak za sve učesnike tokom kojeg se izvršila dodjela diploma najuspješnijim ekipama i najboljem pojedincu vojniku Sarajkić Senadu iz ekipe 2.pb iz Bihaća, koji je izabran za igrača turnira.

Prisutnima se obratio i komandant brigade, brigadni general Stamenko Novaković, koji je sa starješinama komande brigade pratio završnicu turnira. U svom obraćanju general je naglasio značaj sportskog angažovanja u cilju jačanja kako fizičke tako i psihičke sposobnosti, te razvijanja kolektivnog duha kod pripadnika, a najuspješnijoj ekipi i pojedincu lično čestitao.

Kontakt: info_6pbr@js.mod.gov.ba