Sportske i rekreativne aktivnosti

“CROSS COUNTRY“ povodom obilježavanja Dana CISM u organizaciji 4.pješadijske brigade

19.2.2010

U parku prirode Hutovo Blato u Čapljini dana 18.02.2010. godine održan je kros 8000 m pod nazivom „CROSS COUNTRY“. Ovo sportsko takmičenje sprovedeno je na nivou OS BiH, a povodom obilježavanja dana INTERNACIONALNOG VOJNOG VIJEĆA ZA SPORT – poznatijeg pod skraćenicom „CISM“.

U parku prirode Hutovo Blato u Čapljini dana 18.02.2010. godine održan je kros 8000 m pod nazivom „CROSS COUNTRY“. Ovo sportsko takmičenje sprovedeno je na nivou OS BiH, a povodom obilježavanja dana INTERNACIONALNOG VOJNOG VIJEĆA ZA SPORT – poznatijeg pod skraćenicom „CISM“. „CISM“ je internacionalna sportska asocijacija sastavljena od vojnih snaga zemalja članica. To je organizacija koja je otvorena prema vojnim snagama svih nacija. Njen cilj je promocija sportskih aktivnosti i fizičke edukacije između vojnih snaga kao sredstvo za jačanje mira u svijetu. Ovaj ideal se ostvaruje kroz moto CISM-e „PRIJATELJSTVO KROZ SPORT“.

Organizaciju takmičenja sprovela je 4.pješadijska brigada OS BiH. Ispred domaćina takmičarima se obratio brigadir Branko Rašeta. Predstavnik ZŠ OS BiH brigadir Rusmir Mrković otvorio je takmičenje. Na takmičenju su učestvovale: 5.pješadijska brigada, 6. pješadijska brigada, Brigada taktičke podrške, OK OS BIH, Komanda logistike, Komanda obuke i doktrine i 4.pješadijska brigada. U takmičarskom djelu nastupilo je 48 takmičara i takmičarki. Pored navedenih takmičara, na krosu je nastupilo i 110 rekreativaca iz sastava 4.pješadijske brigade.

Najbolje rezultate u muškoj konkurenciji ostvarili su:
1. mjesto st. vodnik Zaim Šuman iz 4.pbr;
2. mjesto vojnik I klase Edis Gušić iz K-de logistike;
3. mjesto vojnik Branko Tovilović iz 6.pbr;
4. mjesto vojnik Edin Tutnjić iz 6.pbr;
5. mjesto vojnik Željko Galić iz 4.pbr.

Najbolje rezultate u ženskoj konkurenciji ostvarili su:
1. mjesto vojnik Ljiljana Balać iz 6.pbr;
2. mjesto vojnik Glorija Pašalić iz 4.pbr;
3. mjesto vojnik Lucija Gašpar iz 4.pbr;
4. mjesto vojnik Ana Blažić iz 6.pbr
5. mjesto vojnik Irena Stanić iz 6.pbr

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji zauzela je 4.pješadijska brigada, drugo mjesto 6.pješadijska brigada, dok je treće plasirana ekipa bila iz sastava Komande logistike.
 

Kontakt: lggs50@zona.ba