Sportske i rekreativne aktivnosti

OS BiH i EUFOR pored pomoći civilnom stanovništvu u okviru vježbe „Združeni napor 14.“ našli snage da odigraju prijateljsku fudbalsku utakmicu

9.6.2014

Nakon realizacije započetih projekata na pomoći civilnom stanovništvu na otklanjanju posljedica katastrofalnih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, pripadnici OS BiH i EUFOR-a su 09.06.2014. godine, odigrali i prijateljsku fudbalsku utakmicu.

Četvrtog dana zajedničke vježbe „Zajednički napor14.“ u kojoj su pripadnici OS BiH i EUFOR-a nesmanjenim intenzitetom nastavili sa aktivnostima pomoći civilnom stanovništvu u otklanjanju posljedica katastrofalnih poplava,  svakako je značajno istaći moral pripadnika OS BiH i EUFOR-a, koji su poslije uspješno završenog projekta na sanaciji vodovoda u Loparama, po povratku u kasarnu “Dubrave”, našli snage da odigraju prijateljsku fudbalsku utakmicu. Snage su odmjerili pripadnici 3. čete 1. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade i pripadnici čete iz sastava UK snaga EUFOR-a. Iako je rezultat bio u drugom planu, utakmica je završena rezultatom 6:3 u korist ekipe iz sastava OS BiH. Poslije završene prijateljske utakmice nastavljeno je druženje pripadnika OS BiH I EUFOR-a.

Vježba „Zajednički napor 14.“ se održava u periodu od 06. do 20. juna, kojoj je osnovni cilj održavanja nastavak operacija pružanja pomoći civilnim organima vlasti i stanovništvu na sanaciji terena i otklanjanu šteta od nedavnih katastrofalnih poplava na područjima Bosne i Hercegovine.

Info-5. pbr