Komanda za podrsku

Početak Komandno-štabnog kursa

11.6.2013

U Centru za profesionalni razvoj KOiD u Travniku 10. juna 2013.godine počeo je Komandno štabni kurs za 40 pripadnika OS BiH.

Na početku kursa prisutnima se obratio Načelnik komandno-štabnog kursa pukovnik Miro Novaković i polaznicima zaželio dobrodošlicu u Centar za profesionalni razvoj.

Prisutnima se obratio i komandant Centra za profesionalni razvoj brigadir Amer Duraković zaželio sretan početak Komandno-štabnog kursa kao najvišeg nivoa vojnog obrazovanja u BiH i napomenuo polaznike na poštivanje discipline, pravila i procedura Centra tokom njihovog boravka na kursiranju.

Komandant Komande obuke i doktrine brigadir Robert Sušac je zaželio sretan početak kursa i naglasio da je kurs koncipiran u skladu sa NATO doktrinom i da će tokom kursiranja polaznici imati veoma stručne instruktore iz sastava Centra za profesionalni razvoj /KOiD-e.

Komandno-štabni kurs je najviši nivo vojnog obrazovanja koji se realizuje u Bosni i Hercegovini traje 6 mjeseci, a plan i program je fokusiran na proces donošenja vojnih odluka, borbeno komandovanje, sinhronizaciju aktivnosti, sistem operacija na ratištu i taktiku na nivou bataljon i brigada.

info: KOiD