Komanda za podrsku

Sportsko prvenstvo OS BIH - takmičenje u disciplinama „streljaštvo“ i „orijentaciono trčanje“

3.7.2013

Na lokaciji kasarne „Mika Bosnić“ Manjača, dana 01. i 02. 07. 2013.godine, u organizaciji komande i jedinica KP OS BiH uspješno se realizuje sportsko takmičenje pripadnika OS BiH iz disciplina „streljaštvo“(pištolj i puška) i “orijentaciono trčanje“(kratke staze i štafetno).

Po okončanju ceremonije otvaranja takmičenja koje je otvorio Komandant 6.pbr brigadir Radovan Ilić, takmičari su prebačeni na lokaciju Manjača gdje su ih dočekali organizatori CBO i CBS za navedene dvije discipline a koji su pored dužnosti domaćina ujedno bili i sudijski aparat. Dobra organizacija, terenski i vježbovni uslovi i želja da se takmičenje sprovede na najvišem mogućem i fer nivou, uslovi su za kvalitetnu realizaciju takmičenja. Neizostavna je i sanitetska podrška a koja je bila sa osloncem na 6.lob i 7.lob.

Učešće na sportskom takmičenju uzele su ekipe i pojedinci iz sastava 4.pbr,5.pbr,6.pbr, BrTP, BrZSiPZO, KUP, KL i ZŠ OS BiH.

Za disciplinu „orijentaciono trčanje-kratke staze“ koje se obavilo dana 01.07.2013.godine takmičilo se 6 ekipa (muškarci) dok se u kategoriji za ljepši spol takmičilo dvije ekipe. Ekipe su jačine po 3 člana.

Za disciplinu „streljaštvo-pištoljem“ koje se obavilo dana 01.07.2013.godine takmičilo se pojedinačno i ekipno kako za muškarce tako i za žene. Takmičenje je proteklo uredno.

Rezultati i plasmani ekipa biće objavljeni po okončanju svih disciplina gdje je planirano da se objave rezultati i plasmani pojedinačno (muškarci i žene) i ekipno (muškarci i žene). Zvanična objava će se desiti na okončanju prvenstva dana 03.07.2013.godine u 12.00 sati u kasarni „Kozara“ Banja Luka. Poželjet ćemo uspjeha svim takmičarima i takmičarkama kako pojedinačno tako i ekipno da ostvare što bolje rezultate i time na najbolji način predstave sebe i jedinice i komande iz kojih dolaze.

Info: KP OS BiH