Komanda za podrsku

Početak Komandno-štabnog kursa klasa 14-I

20.1.2014

U Centru za profesionalni razvoj u Travniku 20. januara 2014.godine upriličena je svečana ceremonija početka Komandno-štabnog kursa za 36 pripadnika OS BiH.

Uvodnim riječima prisutnima se obratio Načelnik komandno-štabnog kursa pukovnik Čavić Srđan koji je polaznicima zaželio dobrodošlicu u Centar za profesionalni razvoj i upoznao polaznike sa tematskim cjelinama i načinom realizacije nastave na komandno-štabnom kursu.

Prisutnima se obratio i vršilac dužnosti komandanta Centra za profesionalni razvoj pukovnik Mirsad Stabančić koji je zaželio sretan početak komandno-štabnog kursa te naglasio raznolikost formacijskih mjesta sa kojih dolaze polaznici kursa te izrazio nadu da će na kraju svoga školovanja polaznici kursa ovladati tematikom koja se obrađuje na kursu.  

Komandant Komande obuke i doktrine brigadir Robert Sušac je zaželio sretan početak kursa i naglasio značajkursa te poštivanje discipline i procedura tokom realizacije kursa.

Komandno-štabni kurs je najviši nivo vojnog obrazovanja koji se realizuje u Bosni i Hercegovini traje 6 mjeseci, a plan i program je fokusiran na proces donošenja vojnih odluka, borbeno komandovanje, sinhronizaciju aktivnosti, sistem operacija na ratištu i taktiku na nivou bataljon i brigada.

Završetak komandno-štabnog kursa planiran je u mjesecu julu 2014.godine.

info-KOiD