Komanda za podrsku

Svečanom ceremonijom u Centru za profesionalni razvoj u Travniku 03. februara 2014. godine, obilježen je početak Osnovnog oficirskog i Osnovnog podoficirskog kursa, klasa 14-I

3.2.2014

Kurs će trajati u vremenskom periodu od 03.02.2014. do 30.05.2014. godine (17 radnih sedmica), kroz koje će polaznici intenzivnim učenjem stjecati nova i obnavljati već stečena znanja.

U uvodnom obraćanju načelnik Odjeljenja vojnih kurseva, pukovnik Hazrdun Hasagić, poželio je dobrodošlicu svim polaznicima, čestitao početak kursa i izrazio nadu da će polaznici imati priliku da usvoje nova znanja od iskusnih instruktora iz sastava Centra za profesionalni razvoj.

Prisutnima se obratio v.d. komandanta Centra za profesionalni razvoj, pukovnik Mirsad Stabančić, koji je istaknuo svjesnost karijerne vrijednosti kurseva, te napomenuo polaznike na poštivanje pravila centra tokom njihovog boravka na lokaciji. Osvrnuo se na ljudsku dimenziju kursa i da se stečeno znanje prenese u svoje jedinice.

Načelnik Štaba Komande obuke i doktrine, pukovnik Darijo Pajić, uz želje za sretan početak kursa istaknuo je značaj vojnih kurseva u kojem svaki pojedinac može maksimalno iskoristi vrijeme rada na sebi kroz obuku, nastavni plan i program te sport, uz sklapanje prijateljstava i razvijanje dobrih ljudskih odnosa.

Info- KOiD