Komanda za podrsku

Jedinice Komande za podršku OS BiH angažirane na saniranju posljedica od poplava

3.6.2014

Pripadnici jedinica Komande za podršku OS BiH, prvih dana mjeseca juna, težišno su angažirane na saniranju posljedica od poplava, pružanju pomoći pri odvozu smeća i čišćenju općina pogođenih poplavama.

Takođe u toku su aktivnosti na kojima su angažirani sanitetski i DDD timovi, kao i logistička podrška drugim jedinicama OS BiH koje su angažirane na ovim područjima.

Prema podacima Operativnog tima KP OS BiH, u ovom periodu na realiziranju zadataka angažirani su resursi KP OS BiH za različite vrste potreba na području Doboja, Šamca i Odžaka.

Pored navedenih, na lokaciji Rajlovac angažiran je sanitetski tim koji vrši obezbjeđenje utovara humanitarne pomoći u helikoptere i motorna vozila, a resursi su angažirani i na lokaciji Dubrave gdje su smještena 94 civilna lica sa područja Tuzlanskog kantona koja su ugrožena poplavama.

U toku su i aktivnosti na kojima su angažirani resursi KP OS BiH za potrebe stanovništva na ugroženom području Maglaja, Orašja, Bijeljine te Šekovića i ostalih područja. Značajan broj aktivnosti usmjeren je i na realiziranje utovara i transporta humanitarne pomoći na više relacija.  

Komanda i podređene jedinice su u dosadašnjim aktivnostima odgovorile svim postavljenim zadacima, a i dalje će se angažirati na pružanju pomoći civilnom stanovništvu na trenutno ugroženim područjima, u skladu sa ukazanim potrebama.

Info-KP OS BiH