Komanda za podrsku

Nastupna posjeta Komandanta NATO štaba u BiH Komandi podrške OS BiH

17.7.2014

Komandant NATO štaba u BiH, brigadni general Christopher J. Petty, te njegov zamjenik, brigadir Ole A. Fauske su 16.07.2014.godine posjetili Komandu podrške OS BiH u kasarni “Kozara” u Banja Luci.

Cilj posjete je upoznavanje sa najvišim vojnim rukovodstvom u Komandi podrške OS BiH, 6 pbr., brigadom zračnih snaga i protivzračne odbrane u kasarni Kozara, te susret sa NATO oficirom za vezu i savjetnikom za logističku doktrinu u Banja Luci. Goste je primio komandant Komande za podrške OS BiH general major Husein Tursunović, sa svojim zamjenicima brigadnim generalima Markom Stojčićem i Gojkom Kneževićem. Domaćini su generala Petty-ija upoznali sa komandnim aktivnostima koje su u toku, dosadašnjim dostignućima i planovima za buduće djelovanje u oblasti obuke, personala i logističkih operacija.

U svom obraćanju, Komandant NATO štaba, je izrazio zadovoljstvo na izuzetnom prijemu i dosadašnjoj saradnji, te obećao punu podršku i dalju intenzivnu vojnu saradnju u okviru nadležnosti i angažmana posjećenih komandi i jedinica.

Info- KP OS BiH