Komanda za podrsku

Posjeta Parlamentarnog vojnog povjerenika Komandi i jedinicama KP OS BiH

18.9.2014

Dana 18.09.2014. godine, gospodin Boško Šiljegović, parlamentarni vojni povjerenik BiH, sa saradnicima i predstavnicima Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE-a u BiH, na čelu sa gospodinom John Martinom, boravili su u radnoj posjeti Komandi za podršku i Komandi za upravljanje personalom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje su smještene u kasarni OS BiH "Kozara" u Banja Luci.
Tom prilikom general major Husein Tursunović, komandant Komande za podršku OS BiH sa svojim saradnicima informisao je Parlamentarnog vojnog povjerenika sa aktivnostima Komande, stanjem ljudskih prava njenih pripadnika kao i aktivnostima Komande za upravljanje personalom.

Parlamentarni vojni povjerenik, gospodin Šiljegović tokom sutrašnjeg dana posjetiti će Komandu 6. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, gdje je predviđeno da brigadni general Radovan Ilić informiše o aktuelnom stanju u brigadi.

Predviđena je i posjeta Trećem pješadijskom (Republika Srpska) puku i razgovor sa njegovim pripadnicima kao i obilazak skladišta municije i minsko-eksplozivnih sredstava "Krčmarice" Banja Luka.

Info-KP