Komanda za podrsku

Završen osnovni kurs informatike Klasa 14-1 u kasarni u Travniku

19.9.2014

U Centru za profesionalni razvoj u kasarni u Travniku, završen je Osnovni kurs informatike Klasa 14-1. Kurs je trajao tri sedmice u periodu od 01. do 19.09.2014. godine, a uspješno ga je završilo 11 polaznika pripadnika OS BiH.

Polaznici su kroz nastavne teme iz oblasti informatike ovladali osnovnim vještinama korištenja informatičke opreme i računarskih aplikacija.

Na svečanoj ceremoniji završetka ovog kursa prisutnima se u ime komandanta KOiD-a, obratio načelnik Odjeljenja za obuku, brigadir Hašim Škrijelj koji je zahvalio polaznicima na korektnom i profesionalnom odnosu tokom kursa, te im zaželio sreću u profesionalnoj karijeri i privatnom životu.

Svim polaznicima uručeni su certifikati o uspješno završenom osnovnom kursu informatike, kao i nastavni materijali sa kursa informatike koji će u narednom periodu služiti za obnavljanje već stečenog znanja iz oblasti informatike.

Kroz realizaciju kursa obrađene su teme: hardvera, softvera, operativni sistem Windows XP, Office 2003, osnove internet komunikacije, sigurnost informacija i osnove mrežnih sistema.

Kurs su realizovali instruktori iz sastava Centra za profesionalni razvoj: zastavnik Zehrudin Šahinović, stariji vodnik Edhem Šehić i vodnik Mujaković Armin.

Ceremoniji završetka prisustvovali su načelnik Odjeljenja za obuku KOiD, brigadir Hašim Škrijelj, komandant CPR, pukovnik Mirsad Stabančić i načelnik Odjeljenja vojnih kurseva, pukovnik Hazrudin Hasagić.

Info - KOiD