Komanda za podrsku

Posjeta DCOS HQ EUFOR-a Komandi podrške OS BiH kasarni ”Kozara” Banja Luka

23.9.2014

Posjeta DCOS HQ EUFOR-a u Sarajevu, brigadira Hakana Alpaka dana 17.09.2014.godine u kasarni “Kozara” u Banja Luci označila je nastavak kontinuirane vojne saradnje po pitanjima savjetovanja iz oblasti obuke i logistike HQ EUFOR-a u Sarajevu i OS BiH.

Cilj ove posjete je upoznavanje sa najvišim vojnim rukovodstvom u KP OS BiH, te susret sa EUFOR-ovim integrisanim savjetodavnim timovima za logističku doktrinu u KP OS BiH i oficirima za obuku u 6.pbr/OK OS BiH.

DCOS EUFOR HQ brigadira Hakana Alpaka sa saradnicima primio je komandant KP OS BiH general major Husein Tursunović. Nakon kratkog prijema i ličnog upoznavanja, brigadira Hakana Alpaka su kroz informativne brifinge načelnika odjeljenja za planiranje G3/7 pukovnika Mehmeda Đedovića, šefa S-3 6.pbr/OK OS BiH pukovnika Dževada Aščića, te nadležnih starješina i suradnika EUFOR-ovih integrisanih savjetodavnih timova pri KP OS BiH i 6.pbr/OK OS BiH informisali o izvršenim zadacima i postignutim rezultatima u radu, trenutnim operacijama koje se realizuju u komandama u jednicama KP OS BiH i 6.pbr/OK OS BiH.

DCOS HQ EUFOR-a u Sarajevu brigadir Hakan Alpak, u svom obraćanju je izrazio zadovoljstvo na izuzetnom prijemu i dosadašnjoj saradnji, te naglasio punu podršku i dalju intenzivnu vojnu saradnju po svim elementima angažovanja i nadležnostima komandi i jedinica OS BiH.   

Info: KP OS BiH