Komanda za podrsku

Bajramsko druženje pripadnika OS BiH na lokaciji „Kozara“ Banja Luka

8.10.2014

Tradicionalno centralno bajramsko druženje koje se održalo 08.10.2014. godine na lokaciji kasarne „Kozara“, Banja Luka, u organizaciji Komande za podršku Oružanih snaga BiH, okupilo je više od 360 vojnika, podoficira, oficira i civilnih lica na službi u OS BiH, koji su svojim prisustvom potvrdili visok stepen međusobnog poštovanja tradicije naroda Bosne i Hercegovine.

Štabni imam Salih ef. Grabus u uvodnom dijelu bajramskog druženja naglasio je važnost Kurban bajrama te osnovne vrijednosti koje ovaj islamski praznik unosi u srca svakog vjernika te zahvalio svim pripadnicima koji su učestvovali u organizaciji ovogodišnjeg  prijema.


Nakon uvodnog izlaganja štabni imam dao je riječ ovogodišnjem domaćinu bajramskog druženja brigadiru Izudinu Maleškiću, načelniku Štaba brVS/OK OS BiH, koji je u ime general majora Huseina Tursunovića, komandanta Komande za podršku OS BiH, obratio prisutnim. Tom prilikom brigadir Maleškić, posebno se osvrnuo na važnost obilježavanja vjerskih praznika u strukturama OS BiH, međusobnog uvažavanja, poštovanja i solidarnosti u teškim životnim trenucima, te se zahvalio svim prisutnim pripadnicima OS BiH i civilnim licima na službi u OS BiH, koji su došli da uveličaju ovogodišnje bajramsko druženje.

Info- KP OS BiH