Komanda za podrsku

Božićni prijem u Komandi za obuku i doktrinu

20.1.2015

Na lokaciji kasarne “Travnik” u Travniku, dana 16.01.2015. godine u povodu pravolsavnog Božića, pripadnici OS BiH pravoslavne vjeroispovjesti priredili su svečani prijem za pripadnike KOiD-a.

Prijemu su, pored pripadnika KOiD-a, prisustvovali ispred KP OS BiH, brigadni general Gojko Knežević, brigadir Rajko Knežević, komandant PUK-a, brigadir Nedeljko Korpuz, komandant KUP, komandanti podčinjenih centara KOiD-a, pripadnici MTT-a EUFOR-a koji su stacionirani u kasarni Travnik, načelnik općine Travnik gospodin Admir Hadžiemrić kao i predstavnici  MUP-a SBK.

Riječima dobrodošlice prisutnima se kao domaćin obratio organizator svečanog prijema pukovnik Darijo Pajić, načelnik štaba KOiD-a, kojom prilikom je pripadnicima OS BiH pravoslavne vjeroispovjesti čestitao Božić tradicionalnim pozdravom “Hristos se rodi”, a svim prisutnim sretnu i uspješnu novu 2015. godinu. Pored navedenog, pukovnik Pajić istakao je kako Božić simboliše zajednicu i zajedništvo što i činimo kroz ova zajednička druženja sa drugima.

Štabni sveštenik KP OS BiH, jerej mr. Dragan Grujić, nakon čestitke za Božić i Novu godinu, molitvom je blagoslovio hranu i piće. Svim prisutnim ukazao je na pozitivnosti ovakvog načina obilježavanja vjerskih praznika u OS BiH jer je ovo prilika da upoznajemo običaje drugih, da se uzajamno radujemo i cijenimo druge jer ćemo samo na takav način postići da budemo cijenjeni, a što je vidljivo i pozitivno izraženo upravo u kasarni “Travnik” u Travniku.

Info- KOiD