Komanda za podrsku

Održano revijalno sportsko takmičenje „Streetball“

30.9.2015

Na inicijativu Komande za podršku Oružanih snaga BiH i drugih jedinica razmještenih na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banjaluci 29.09.2015. godine održano je revijalno sportsko takmičenje u disciplini „Streetball“.

Poseban značaj je u tome što su na ovom takmičenju učestvovale ekipe iz sastava jedinica Oružanih snaga BiH, kao i ekipe iz civilnih institucija sa ovog prostora. Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su, između ostalih, brigadni general Radovan Ilić i gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, te predstavnici MUP-a RS, CJB Banjaluka, te Vatrogasne jedinice Banjaluka.

Kako je u svom obraćanju istakao general Ilić, ovo takmičenje je organizovano i s ciljem da se podsjetimo na jednu od misija OS BiH u pomoći civilnim organima u reagovanju na prirodne i druge katastrofe i nesreće, odnosno na prošlogodišnje poplave koje su zadesile ovo područje, kada su zajedno pripadnici OS BiH i civilnih organa vlasti preduzele adekvatne mjere u pružanju pomoći civilnom stanovništvu i sprječavanju katastrofalnih posljedica. „Oružane snage BiH će i dalje preduzimati potrebne mjere u izvršenju svoje misije pomoći civilnim vlastima u slučaju prirodnih nesreća, te činiti sve u cilju podizanja spremnosti jedinica u njenoj realizaciji kada god to bude potrebno“, rekao je general Ilić. On je, također, naglasio da je saradnja sa Gradskom upravom Banjaluke na veoma visokom nivou bila i u toku poplava, ali i u svim drugim aktivnostima, te izrazio nadu da će se nastaviti i u narednom periodu.

Gradonačelnik Gavranović je istakao zahvalnost pripadnicima Oružanih snaga BiH i jedinica iz kasarne „Kozara“ za pomoć koju su pružali u prošlogodišnjim poplavama, te njihovom profesionalizmu i savjesnošću, kao i doprinosu u zajedničkim aktivnostima u pomoći civilnom stanovništvu. Nakon ceremonije otvaranja revijalnog sportskog takmičenja „Streetball“, brigadni general Radovan Ilić i gradonačelnik Slobodan Gavranović, sa saradnicima održali su koordinacijski sastanak na kome su analizirane zajedničke aktivnosti pružene tokom prošlogodišnjih poplava, te predložene mjere za unapređenje saradnje i poboljšanje uslova u realizaciji eventualnih aktivnosti u domenu dodijeljenih misija OS BiH, koje se mogu desiti u narednom periodu.      

Inače, na takmičenju su u ime OS BiH učestvovale po dvije ekipe iz sastava 6. pješadijske brigade i Zračnih snaga i PZO i jedna ekipa KP OS BiH. Od civilnih institucija učešće su uzele ekipe: Gradske uprave i Vatrogasne jedinice  Banjaluka, MUP-a RS, odnosno ekipe uprava za policijsko obrazovanje, osiguranje ličnosti i objekata, kao i Specijalne jedinice policije RS, te ekipe CJB Banjaluka iz Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad i policijskih stanica Lazarevo i Laktaši. Također, na takmičenju je učestvovala ekipa Ronilačkog kluba „Buk“ iz Banjaluke, a svoj doprinos su dali i Zbor košarkaških sudija  Banjaluka.          

Po završetku takmičenja, za najbolju je proglašena ekipa Gradske uprave Banjaluke, a ostalim učesnicima su dodijeljene prigodne diplome, pehari i zahvalnice.

Info-6.pbr

6 FOTO GALERIJA