Komanda za podrsku

Svečanost u povodu dana OS BiH u Komandi za obuku i doktrinu

30.11.2015

Svečanost u povodu dana OS BiH realizovana je 30.11.2015. godine u Komandi za obuku i doktrinu na lokaciji kasarne “Travnik”.

Pored pripadnika KOiD, svačanosti su prisustvovali članovi komisije za prijem oficira iz civilstva na čelu sa brigadnim generalom Kenanom Dautovićem, brigadir Sejad Zukić ispred KP OS BiH, pripadnici EAT-TI EUFOR-a turskih snaga, vojni ataše Ujedinjenog Kraljevstva u BiH pukovnik Paul Marshall, i polaznici vojnih kurseva.

U ime Komandanta KP OS BiH general majora Huseina Tursunovića, prisutnim se obratio brigadir Sejad Zukić. U svom obraćanju, brigadir je rekao “posebna mi je čast da boravim u jedinici OS BiH koja je tokom proteklog perioda, sve postavljene zadatke realizovala u potpunosti”.

Komandant KOiD brigadir Ilija Petrović tokom svog obraćanja istakao je važnost desetogodišnjeg perioda, jubileja koji je iza nas i koji nije mali, a u kojem je Komanda za obuku i doktrinu OS BiH dala veliki doprinos u osposobljavanju njenih pripadnika. Brigadir se posebno osvrnuo na izazove koji nas očekuju u narednom periodu, gdje je prioritet obuka mladih kadrova, koji će nas zamijeniti i poboljšati starosnu strukturu personala OS BiH. Pored toga jedan od prioritetnih zadataka je kniženje perspektivne vojne imovine čime bi došlo do otvaranja MAP-a, tj. nastavak rada na Euroatlantskim integracijama.

Na kraju svečanosti pročitane su naredbe o dodjeli stimulativnih mjera za pripadnike KOiD-e. Svečanost je okončana koktelom i druženjem pripadnika KOiD sa gostima.

Info- KOiD

3 FOTO GALERIJA