Komanda za podrsku

Zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić posjetio Komandu za podršku Oružanih snaga BiH

10.6.2016

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Sead Jusić 09.06.2016. godine posjetio je Komandu za podršku Oružanih snaga BiH u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci. Gosta je primio komandant Komande za podršku OS BiH generalmajor Husein Tursunović, sa saradnicima.

U povodu prve posjete zamjenika ministra odbrane Seada Jusića ovoj komandi, upriličen je informativni brifing. Tom prilikom general Tursunović je upoznao zamjenika Jusića s misijom i strukturom, te nadležnostima i odgovornostima Komande za podršku OS BiH.

Predstavio je i težišne aktivnosti koje se realiziraju u komandi i jedinicama KP OS BiH, a koje se odnose na obuku, personal i logistiku, kao i prioritetne planove za naredni period.

Zamjenik ministra odbrane Jusić se zahvalio na dobrodošlici i prijemu, izražavajući zadovoljstvo posjetom i prezentiranim informacijama o zadacima i aktuelnostima ove jedinice Oružanih snaga BiH.

U okviru posjete Komandi za podršku OS BiH, zamjenik Jusić prisustvovao je i tradicionalnom iftaru u kasarni „Kozara“, čiji domaćin je bio komandant Komande za podršku OS BiH generalmajor Husein Tursunović.

Info: KP OS BiH

7 FOTO GALERIJA