Komanda za podrsku

Obilježen katolički Božić na lokaciji kasarna “Kozara” Banja Luka

9.12.2016

U povodu obilježavanja predstojećeg katoličkog Božića, u kasarni “Kozara” u Banja Luci 08.12.2016. godine održan je tradicionalni prijem za pripadnike komandi i jedinica Oružanih snaga BiH smještenih na lokaciji kasarne “Kozara”.

Prijemu, koji je organizirala Komanda za podršku OS BiH, prisustvovao je veliki broj vojnika, podoficira, oficira i civilnih lica na službi u OS BiH.

Osim pripadnika OS BiH smještenih na lokaciji kasarne “Kozara”, ovogodišnjem prijemu su prisustvovali i načelnik ZŠ OS BiH general pukovnik Anto Jeleč, komandant OK OS BiH generalmajor Dragan Vuković, domaćin prijema zamjenik komandanta KP OS BiH za operacije brigadni general Marko Stojčić, zamjenik komandanta KP OS BiH brigadni general Gojko Knežević, te brojni gosti i zvanice iz civilnih institucija, a među njima potpredsjednik RS Josip Jerković, generalni konzuli Republike Hrvatske u Mostaru i Banja Luci Jadranka Modrić i Zlatko Kramarić, časne sestre Milosrdnice iz Banja Luke, predstavnici katoličke, islamske i pravoslavne vjeroispovijesti  sa područja Banja Luke, predstavnici EUFOR-a i drugi gosti.

Čestitajući Božić, ispred Komande za podršku OS BiH,  o Božiću i njegovom značaju govorio je brigadir Vlado Blažanović.

 “Nadolazeći najradosniji katolički blagdan Božić, kod katolika se tradicionalno proslavlja u krugu obitelji, te ćemo to i imati prigodu učiniti kako i dolikuje na sam blagdan Božića 25. prosinca. Međutim, želim ovdje napomenuti da pored one najuže obitelji zasigurno svi mi osjećamo da pripadamo još nekim skupinama koje nas na bilo koji način vežu jedne uz druge. U ovom slučaju to je MO i OS BiH, ali i područje Banja Luke za koju smo svi mi na bilo koji način vezani. S tim promišljanjem želim vam se zahvaliti što nas doživljavate kao dio svoje obitelji i što ste nas počastili svojim dolaskom”, istakao je u svom obraćanju prisutnima brigadir Blažanović.

 Ovom prilikom, uz čestitke, prigodnim riječima u povodu najznačajnijeg katoličkog praznika- Božića obratio se i Vojni ordinarij u BiH biskup don Tomo Vukšić.

Info:KP OS BiH

4 FOTO GALERIJA