Komanda za obuku i doktrinu

Primopredaja dužnosti komandanta COO/KOiD

6.9.2013

U prisustvu brigadira Senada Pajića, nečelnika Odjela za doktrinu u Komandi za obuku i doktrinu 05.09.2013.godine u kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću izvršena je primopredaja dužnosti komandanta Centra za osnovu obuku.

Dužnost komandanta Centra za osnovu obuku od pukovnika Samira Nukića, koji je ovu dužnost obavljao tri godine i šest mjeseci, preuzeo je major Jasmin Ganić koji na ovu dužnost dolazi iz Odjela za doktrinu Komande za obuku i doktrinu.

U svom obraćanju prilikom predaje dužnosti pukovnik Nukić je kroz kraću analizu iznio glavne rezultate rada tokom njegovog komandovanja ovom jedinicom, sa posebnim naglaskom na uspješno realizovane zadatke iz dodjeljene misije ovog Centra, a to je osnovna obuka kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu u OS BiH.

Novi komandant Centra za osnvnu obuku major Jasmin Ganić u svom obraćanju je rekao da ova primopredaja dužnosti predstavlja samo personalnu promjenu i da će ovaj Centar nastaviti sa uspješnom realizacijom zadataka iz dodjeljene misije, te se takođe zahvalio pukovniku Nukiću i ostalim pripadnicima jedinice na pokazanoj iskrenoj dobrodošlici i detaljnim upoznavanjem sa stanjem i aktivnostima u Centru za osnovnu obuku.

Prisutnima se na kraju obratio i brigadir Senad Pajić, koji je ovoj primopredaji dužnosti prisustvovao u ime komandanta Komande za obuku i doktrinu, te čestitao pukovniku Nukiću na postignutim rezultatima tokom njegovog komandovanja ovim Centrom, te mu zaželio uspjeh tokom njegovog novog angažmana. Brigadir Pajić je kazao da od novog komandanta očekuje nastavak uspješne realizacije misije Centra za osnovnu obuku te obećao punu podršku Komande za obuku i doktrinu u realizaciji tih zadataka.

Brigadir Pajić je takođe iskoristio ovu priliku te novog komandanta i ključni personal Centra za osnovnu obuku informisao o najvažnijim zadacima koji će biti dodjeljeni ovom Centru u narednom periodu.

Info: KoiD