Komanda za obuku i doktrinu

Vanredni osnovni kurs francuskog jezika za pripadnike Ministarstva sigurnosti BiH i FMUP-a

18.9.2013

U Centru za profesionalni razvoj na lokaciji Rajlovac 16.09.2013.godine počeo je Vanredni osnovni kurs francuskog jezika za službenike Ministarstva sigurnosti BiH i Federalnog MUP-a.

Kurs u trajanju od 14 sedmica pohađat će 10 polaznika, a kurs realizuju certificirani instruktori francuskog jezika iz sastava OS BiH.

Realizacija navedenog kursa je implementacija ranije potpisanog sporazuma o saradnji između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva odbrane BiH na području obuke koji predviđa saradnju na području stručno-specijalističkog usavršavanja kao i saradnju na području obostranog korištenja resursa za obuku.

Centar za profesionalni razvoj je opremljen sa više savremenih laboratorija za učenje stranih jezika koje opslužuju certificirani instruktori stranih jezika, a pored francuskog jezika uspješno se realizuju i drugi jezički kursevi kao što su kursevi engleskog, njemačkog, grčkog i turskog jezika.   

Oružane snage BiH u skladu sa svojom misijom i ranije su ustupali svoje resurse za obuku sigurnosnim strukturama u BiH, a ovaj vid saradnje je rezultat potpisanog sporazuma o saradnji u oblasti obuke.

Info: KOiD