Komanda za obuku i doktrinu

Načelnik Glavnog štaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković u posjeti PSOTC-u

26.9.2013

PSOTC je imao posebnu priliku ugostiti delegaciju Vojske Srbije 25 septembra 2013 na čelu s Načelnikom generalštaba, generalom Ljubišom Dikovićem.

Zajedno sa generalom Dikovićem kao članovi delegacije bili su general major Vojin Č. Jondić, načelnik J-3 Generalštaba Vojske Srbije, brig. Željko Tramošljak, Zamjenik komandanta za operacije ZOC VS, pukovnik Mirjana Milenković, načelnik odjeljenja za međunarodnu vojnu saradnju Generalštaba Vojske Srbije, pukovnik Predrag Mićić, vojni ataše Republike Srbije u Bosni i Hercegovini.

BG Mirko Tepšić i BG Dragan Vuković su bili predstavnici Oružanih snaga BiH. Kao predstavnik PSOTC-a, brigadir Jasmin Čajić, PSOTC komandant, pozdravio je goste i održao kratki brifing Generalu Dikoviću i njegovom timu sa informacijama o aktivnostima PSOTC-a, postignućima i budućem razvoju. Poseban akcenat je dat na prisustvo oficira iz sastava Vojske Srbije u PSOTC-u kao stalnog člana, te na njegov doprinos misiji PSOTC-a.

Ovom prilikom razgovarali su o dosadašnjoj i mogućoj budućoj saradnji između PSOTC-a i Vojske Srbije. Kroz diskusiju su naglasili iznimnu važnost proširenja međusobne saradnje u budućnost kroz razmjenu studenata i instruktora.

Na samom kraju njegove posjete, general Diković imao je priliku da se upozna sa prostorijama i kapacitetima obuke kojima Centar raspolaže.

Brigadir Čajić je, skromnim poklonom, izrazio veliku zahvalnost Načelniku Glavnog štaba Vojske Srbije na dosadašnjoj nesebičnoj podršci Centru.

info: PSOTC

4 FOTO GALERIJA