Komanda za obuku i doktrinu

Posjeta Komandanta EUFOR-a Komandi obuke i doktrine u Travniku

22.10.2013

Komandant EUFOR-a general major Dieter Heidecker sa svojim saradnicima, uz prisustvo V.D. komandanta KP OS BiH, brigadnog generala Huseina Tursunovića, pomoćnika ministra odbrane Seada Muratovića i prof. dr.Vlade Azinovića, 22.10.2013.godine posjetio je Komandu obuke i doktrine u Travniku.

Cilj posjete bio je informisanje o proteklim, trenutnim i budućim aktivnostima KOiD-a sa akcentom na aktivnosti na implementaciji „Pilot projekta izbora i prijema oficira u vojnu službu iz civilstva”, koji provode pripadnici KOiD-e u saradnji sa BMATT (British Military Advisory Traing Team)

Putem informativnog brifinga Komandant KOiD-a brigadir Robert Sušac je upoznao goste sa historijatom, strukturom i razmještajem KOiD-a kao i funkcijama centara za obuku koji su u sastavu KOiD-a. Brigadir Sušac je posebno naglasio da je u centrima za obuku KOiD-a kroz jezičke, vojne i specijalističke kurseve samo u prošloj godini educiran 5281 polaznik od čega su 254 iz drugih zemalja.

Nakon detaljnog informativnog brifinga prisutni su kroz diskusiju nastavili razgovore o implementaciji „Pilot projekta izbora i prijema oficira u vojnu službu iz civilstva” i drugim pitanjima.

Na kraju posjete gosti su obišli radne tačke i prostorije na kojima će se vršiti testiranje kandidata i uz kraću demonstraciju načina testiranja upoznali se sa metodologijom testiranja budućih kandidata.

info – Koid

4 FOTO GALERIJA