Komanda za obuku i doktrinu

Primopredaja dužnosti komandanta Centra za profesionalni razvoj

8.11.2013

U kasarni „Travnik“ u Travniku 08.11.2013.godine izvršena je zvanična primopredaja dužnosti komandanta Centra za profesionalni razvoj Travnik između dosadašnjeg komandanta brigadira Amera Durakovića i pukovnika Mirsada Stabančića koji je postavljen za Vršioca dužnosti komandanta CPR-a.

Ceremoniji promopredaje prisustvovao je komandant Komande obuke i doktrine brigadir Robert Sušac i brigadir Hašim Škrijelj.

Prisutnima se prvo obratio brigadir Duraković koji se zahvalio svim pripadnicima CPR-a na dosadašnjoj saradnji kao i brigadiru Sušcu kao prvom nadređenom na korektnoj saradnji tokom vršenja dužnosti komandanta CPR-a. Brigadir Duraković je zaželio puno sreće u budućem radu novom komandantu CPR-a.

Pukovnik Stabančić je u svome obraćanju najavio nastavak realizacije postavljenih zadataka sa akcentom na predstojeće aktivnosti oko realizacije „Pilot projekta izbora i prijema oficira u vojnu službu iz civilstva” te brigadiru Durakoviću zaželio uspješan nastavak školovanja.

Brigadir Sušac se zahvalio brigadiru Durakoviću na dosadašnjoj saradnji i zaželio mnogo sreće i uspjeha u daljem radu pukovniku Stabančiću.

info: KOiD