Komanda za obuku i doktrinu

Božićni prijem u COO/KOiD

20.12.2013

Sa završetkom kalendarske godine dolaze i vjerski praznici. Tako je danas 20.12.2013.godine je u kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću upriličen Božićni prijem od strane pripadnika katoličke vjeroispovjesti COO/KOiD.

Prijem je organizovan u restoranu kasarne “Zaim Imamović” i istom su prisustvovali svi pripadnici COO/KOiD.

Prisutnima se obratio načelnik štaba COO, puk. Darko Bošnjak, koji je pripadnicima katoličke vjeroispovjesti zaželio Čestit Božić i Srećnu Novu 2014. godinu. Rekao je da u COO/KOiD prijemi ove vrste polako prelaze u tradiciju, što je ujedno prilika da se bolje upoznaju običaji drugih konfesija.

Na kraju prijema prisutnima se obratio komandant COO/KOiD major Jasmin Ganić. U svom govoru svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti zaželio je srećne Božićne praznike. Također je naveo da bogatstvo naše različitosti, multinacionalni sastav naše jedinice i OS BiH u cijelini, poštovanje i uvažavanje drugog i drugačijeg su poticaj i snaga svima nama da razvijamo svijetliju, sretniju i prosperitetniju budućnost za nas, naše porodice i buduće generacije koje žive na ovim prostorima u državi Bosni i Hercegovini. Na kraju svog obraćanja svim pripadnicima COO/KOiD zaželio je Srećne Novogodišnje praznike, zdravlje, sreću i uspjeh na poslovnom i privatnom planu.

info-KOiD