Komanda za obuku i doktrinu

Završena preduputna obuka pripadnika OS BiH “BHCON-SO-RCN-010” za upućivanje u ISAF misiju

20.12.2013

U Komandi za obuku i doktrinu na lokaciji kasarne “Travnik” u Travniku, u periodu od 16.12. do 20.12.2013. godine, realizirana je preduputna obuka koju je pohađalo 12 pripadnika OS BiH planiranih za upućivanje u ISAF misiju.


U Odjeljenju za obuku, koja je nosioc ovog važnog događaja, 20.12.2013. godine upriličili su ceremoniju završetka obuke na kojoj su prisustvovali brigadir Senad Pajić, brigadir Hašim Škrijelj i pukovnik Zijo Hadžić.

Polaznicima preduputne obuke u ime komandanta KOiD se obratio načelnik Odjeljenja doktrine brigadir Senad Pajić, između ostalog u svom obraćanju naglasio je da “onog momenta kada vas Bosna i Hercegovina pošalje na izvršenje zadataka, tada ste vi njeni predstavnici. Kroz vaše angažovanje, ponašanje, sposobnosti i doprinose svi koji su u vašem okruženju na takav način gledaju i na BiH…. Vaše angažovanje u mirovnim misijama je važan korak u vašoj vojnoj karijeri, a vaša iskustva koja donosite trebat će vama ali i nama da bismo ih kroz sistem naučenih lekcija primjenjivali za buduće generacije oficira OS BiH koji će učestvovati mirovnim misijama. Želim vam svu sreću, čuvajte se i budite oprezni. Vodite računa o svom životu, o vašim kolegama, o zadacima kojim predstavljate Bosnu i Hercegovinu, budite nepristrasni i najvažnije – živi i zdravi vratite se svojim porodicama”. Na kraju obraćanja, u ime komandanta KOiD brigadir Pajić je čestitao svim polaznicima na uspješno završenoj obuci, nakon čega su polaznicima preduputne obuke brigadir Pajić i brigadir Škrijelj uručili certifikate o uspješno završenoj obuci.

info-KOiD