Komanda za obuku i doktrinu

Završetak Osnovnog kursa turskog jezika

31.3.2014

Uručenjem uvjerenja o uspješno završenom kursu, u Odjelu stranih jezika Centra za profesionalni razvoj Komande obuke i doktrine u Rajlovcu, 28.03.2014. godine završena je peta klasa Osnovnog kursa turskog jezika.

Kurs je trajao 26 sedmica i uspješno ga je završilo 15 polaznika. Nakon obraćanja vršioca dužnosti voditelja kursa turskog jezika, kapetana Amera Rikovića, polaznicima su se obratili vršilac dužnosti komandanta Centra za profesionalni razvoj, pukovnik Mirsad Stabančić, načelnik Odjela za doktrinu KOiD-e ,brigadir Senad Pajić te vojni ataše Republike Turske u Sarajevu, brigadir İsa Sancaklı, koji su čestitali polaznicima uspješan završetak kursa te im poželjeli mnogo ličnog i profesionalnog uspjeha.
Najboljim polaznikom pete klase Osnovnog kursa turskog jezika proglašen je pukovnik Edin Bajramović.

Ovaj, kao i prethodne kurseve turskog jezika, realizovali su instruktori Kursa turskog jezika  poručnik Ferid Trako i potporučnik Edin Kustura u saradnji sa Uredom vojnog atašea Republike Turske koji je angažovao majora Hakana Demirela, koji je s polaznicima radio časove konverzacije.
U skladu sa godišnjim planom obuke, 05.05.2014. godine, planiran je početak kursa kondiciranja turskog jezika.

Info- KOiD