Komanda za obuku i doktrinu

Ceremonija svečanog završetka Kurseva engleskog jezika za klasu 14-I

10.6.2014

Centralna ceremonija svečanog završetka Kurseva engleskog jezika za klasu 14-I održana je 06.06.2014. godine, u kasarni OS BiH „Rajlovac“, u Sarajevu. Završnici kurseva prisustvovali su predstavnici Komande obuke i doktrine OS BiH, Centra za profesionalni razvoj /KOiD i Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Intenzivni kursevi engleskog jezika svih uzrasta, za klasu 14-I, realizovani su u vremenu od 10.03.2014. do 06.06.2014. godine, na lokacijama Centra za učenje engleskog jezika u: Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Čapljini.

Nakon ispunjenja akademskih standarda kurseva, ukupno 111 polaznika Kurseva engleskog jezika u klasi 14-I dobili su zaslužene certifikate.

Prisutnim polaznicima kurseva i zvanicama, uvodnim riječima obratio se kapetan Enver Hodžabegović, u ime Voditelja naprednog nivoa TEJ-a, koji se osvrnuo na ukupni tok edukacije klase 14-I.

Nakon uvodnih riječi prisutnima, u ime Načelnika Odjeljenja stranih jezika CPR/KOiD, obratio se major Sabahudin Hadžiavdić koji je istaknuo važnost edukacije iz engleskog jezika za uspješno izvršenje zadataka naredbi i pojedinaca iz sastava OS BiH u Operacijama podrške miru.

Nakon toga, polaznicima TEJ-a, u ime Komandanta KOiD-e, obratio se major Ismet Rizvo, uputivši čestitke na uspješno završenom ciklusu obuke.

Prisutnima se obratio i v.d. komandanta CPR pukovnik Mirsad Stabančić, koji je naglasio ulogu OSJ-a u realizaciji misije Centra za profesionalni razvoj KOiD-e, kao i potrebu daljeg unapređivanja sistema učenja engleskog jezika u smislu daljeg proširenja djelokruga rada u skladu sa zavidnim kadrovskim i tehničkim kapacitetima Odsjeka engleskog jezika OSJ/CPR.

Posebno značajno bilo je obraćanje šefa Ureda za odbrambenu saradnju Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, pukovnika John Frick-a.

Potrebno je istaknuti i značajnu ulogu instruktora na početnim nivoima TEJ-a i voditelja početnih nivoa TEJ-a, majora Željka Moravca, u uspješnoj realizaciji intenzivnih kurseva engleskog jezika početnih nivoa, za klasu 14-I, na lokacijama Odjeljenja stranih jezika CPR-a, u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Čapljini.

Info-KOiD