Komanda za obuku i doktrinu

Zamjenica ministra odbrane Marina Pendeš posjetila polaznike Pilot projekta „Osnovna oficirska obuka“ u Travniku

8.7.2014

Zamjenica ministra odbrane Marina Pendeš uz prisustvo vojnog atašea Velike Britanije u BiH pukovnika Roberta Tomlinsona i brigadira Ilije Petrovića 08.07.2014. godine posjetila je polaznike Pilot projekta „Osnovna oficirska obuka“ u kasarni „Travnik“ u Travniku.

Na početku posjete komandant Komande obuke i doktrine brigadir Robert Sušac je u iscrpnom brifingu u prisustvu ključnog osoblja KOiD-a upoznao gđu Pendeš sa realizacijom Pilot projekta „Osnovna oficirska obuka„ gdje je u toku drugi modul obuke koji se realizuje u Centru za profesionalni razvoj u Travniku.

Zamjenica ministra odbrane gđa Pendeš je iskoristila priliku da kroz diskusiju sa ključnim osobljem Komande obuke i doktrine ostvari uvid u realizaciju samog projekta „Osnovne oficirske obuke“ i otkloni eventualne probleme ove obuke. Poseban akcenat u današnjoj posjeti zamjenica Pendeš je izrazila na potrebi planiranja tema iz oblasti prevencije seksualnog nasilja u konfliktima kao i rodne ravnopravnosti u OS BiH u sklopu tema na „Osnovnoj oficirskoj obuci“

Nakon informativnog brifinga zamjenica ministra gđa Pendeš je u pratnji brigadira Ilije Petrovića obišla smještajne kapacitete Centra za profesionalni razvoj u kojima borave polaznici “Osnovne oficirske obuke” i uvjerila se u uslove boravka budućih oficira OS BiH tokom njihove edukacije. 

Zamjenica ministra odbrane Marina Pendeš je na kraju posjete lokaciji kasarne „Travnik“ obišla i polaznike Pilot projekta “Osnovna oficirska obuka” te kroz razgovor i diskusiju razgovarala sa polaznicima ove obuke o uslovima njihovog boravka u kasarni u Travniku i njihovom viđenju ovog projekta od posebnog značaja za OS BiH. Ovom prilikom zamjenica Pendeš je izjavila da su polaznici ovog projekta budućnost Oružanih snaga BiH i države Bosne i Hercegovine.

Info-KoiD

6 FOTO GALERIJA