Komanda za obuku i doktrinu

Dova i zajednički iftar u Centru za osnovnu obuku (COO)

23.7.2014

Povodom završetka obuke XIV klase kandidata na osnovnoj obuci vojnika u mjesnoj džamiji u Pazariću je 22.07.2014.godine proučena dova, te je održan prigodan vjerski program povodom noći Lejletu-l-kadr.
Poslije akšam namaza organizovan je zajednički iftar u restoranu kasarne “Zaim Imamović” u Pazariću. Programu i iftaru su  prisustvovali komandant KP OS BiH general major Husein Tursunović, starješine iz drugih komandi i jedinica, komandant Centra za osnovnu obuku major Jasmin Ganić, starješine Centra za osnovnu obuku, kandidati na osnovnoj obuci vojnika XIV klase, te pripadnici civilnih struktura općine Hadžići i penzionisani pripadnici COO.
Navedenoj manifestaciji, pored vojnog muftije Hadis ef. Pašalića, koji se prisutnima obratio prigodnim govorom, glavnog imama OS BiH Nesiba ef. Hadžića, su prisustvovali i ostali imami OS BiH.

Prisutnima se obratio komandant COO major Jasmin Ganić uz riječi zahvale svim prisutnima na dolasku, a istakao je i aktivnosti u Centru u realizaciji njegove misije i zadataka.

Organizacija i realizacija ovih aktivnosti je bila u nadležnosti Vojnog muftijstva dok je domaćin ove manifestacije bio Centar za osnovnu obuku/KOiD.

Info-KOiD