Komanda za obuku i doktrinu

Početak Naprednog oficirskog i Naprednog podoficirskog kursa

25.8.2014

Svečanom ceremonijom u Centru za profesionalni razvoj u Travniku 25. augusta 2014. godine obilježen je početak Naprednog oficirskog i Naprednog podoficirskog kursa klase 14-I.

Kurs će trajati u vremenskom periodu od 25.08. do 19.12.2014. godine (17 radnih sedmica), kroz koje će polaznici intenzivnim učenjem stjecati nova i obnavljati već stečena znanja.

U uvodnom obraćanju vršilac dužnosti komandanta Centra za profesionalni razvoj, pukovnik Mirsad Stabančić poželio je dobrodošlicu svim polaznicima, čestitao početak kursa i izrazio nadu da će polaznici usvojiti nova znanja od iskusnih instruktora iz sastava Centra za profesionalni razvoj. Sami polaznici moraju se strogo pridržavati SOP-a o radu, redu i disciplini tokom njihovog boravka na lokaciji. Naglasio je da je kurs karijernog značaja i da je bitan za daljnje profesionalno napredovanje te da stečeno znanje prenesu u svoje jedinice.

Načelnik štaba Komande obuke i doktrine, pukovnik Darijo Pajić uz želje za sretan početak kursa, istakao je značaj vojnih kurseva u kojima svaki pojedinac može maksimalno iskoristi vrijeme rada na sebi kroz obuku, nastavni plan i program te sport uz sklapanje prijateljstava i razvijanje dobrih ljudskih odnosa.

Info-KOiD