Komanda za obuku i doktrinu

Izvršena primopredaja dužnosti Komandanta KOiD-a na lokaciji kasarne “Travnik” u Travniku

1.9.2014

Ceremonija primopredaje dužnosti Komandanata KOiD-a OS BiH održana je 29.08.2014. godine na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku.

Dosadašnji komandant Komande za obuku i doktrinu, brigadir Robert Sušac, koji je dužnost Komandanta KOiD-a obnašao od 2007. godine, u prisustvu članova Komande i EUFOR-a, dužnost predaje brigadiru Iliji Petroviću, koji je do sada bio v.d. načelnika Uprave za personal ZŠ OS BiH. Brigadir Robert Sušac odlazi na dužnost vojnog atašea u R. Srbiju.

Nakon svečanog potpisivanja primopredaje, prisutnima se u ime Komande za podršku obratio zamjenik komandanta za resurse, brigadni general Gojko Knežević koji je ukazao na veliki značaj KOiD-a u OS BiH i doprinos brigadira Roberta Sušca da KOiD bude ono što danas jeste. U svom obraćanju rekao je: „Mi u Komandi za podršku zadovoljni smo postignutim rezultatima KOiD-a i ulozi brigadira Roberta Sušca na njenom čelu. Nadam se da će i novi komandant KOiD-a brigadir Ilija Petrović sa svojim bogatim iskustvom stečenim u prethodnim jedinicama, isto tako nastaviti sa uspješnim rukovođenjem jedinicom.“

Prisutnima se potom obratio brigadir Robert Sušac i brigadir Ilija Petrović kojom prilikom su obostrano zaželjeli uspješan rad karijeru i sreću na budućim radnim mjestima. Brigadir Robert Sušac ovom prilikom zahvalio se pripadnicima KOiD-a i svim prisutnima na saradnji koja mu je pružena tokom rada u KOiD-u, istakavši kako je ponosan i da mu je bila velika čast što je bio na čelu ove jedinice i što je predaje sa ovako dobrim rezultatima. Brigadir Ilija Petrović u svom obraćanju rekao je: „Očekujem od pripadnika KOiD-a rad, red i disciplinu, a sve sa ciljem nastavka postizanja dobrih rezultata KOiD-a u sastavu OS BiH, a time i približavanja OS euroatlantskim integracijama.“



Svečanost je okončana predajom simboličnih poklona koje je u ime pripadnika Komande za obuku i doktrinu brigadiru Robertu Sušcu uručio načelnik KOiD-a, pukovnik Darijo Pajić. U ime AET-IT OS Španije poklon je uručio šef tima pukovnik Antonio Luzon.

Ceremoniji primopredaje prisustvovali su: zamjenik komandanta za resurse KP OS BiH, brigadni general Gojko Knežević, pripadnici AET-IT OS Španije na čelu sa šefom tima, pukovnikom Antoniom Luzonom, predstavnici ambasade UK u BiH, pripadnici KOiD-a te komandanti potčinjenih centara.

Info-KOiD