Komanda za obuku i doktrinu

Početak Općeg kursa za instruktore OS BiH i Osnovnog kursa informatike u CPR/KOiD na lokaciji kasarne “Travnik”

2.9.2014

U Centru za profesionalni razvoj KOiD-a na lokaciji kasarne „Travnik“, 01.09.2014. godine svečano je obilježen početak Općeg kursa za instruktore OS BiH klasa 14-I i Osnovnog kursa informatike.

Opći kurs za instruktore OS BiH će se realizovati u periodu od 01.09. do 26.09.2014. godine (4 radne sedmice), gdje će polaznici imati priliku da ovladaju znanjima vezanim za didaktičko-metodički pristup nastavi, te razvoj i prezentaciju lekcija u skladu sa propisanim standardima.

Osnovni kurs informatike će trajati u vremenskom periodu od 01.09. do 19.09.2014. godine (3 radne sedmice), na kojem će polaznici pohađati nastavne sadržaje vezane za osnove informatike (hardver, softver, mreže, MS Office, internet, sigurnost mreže i dr.).

U uvodnom obraćanju voditelj instruktorskog kursa, major Alman Kasumović u kratkim crtama ukazao je na značaj i specifičnost kurseva koje realizuju kompetentni instruktori CPR/KOiD , te polaznicima poželio dobrodošlicu, sretan i uspješan završetak kursa. Naglasio je da boravak na kursu pored usvajanja znanja treba iskoristiti za izgradnju prijateljstva i razmjenu iskustva.



Vršilac dužnosti komandanta Centra za profesionalni razvoj, pukovnik Mirsad Stabančić također je poželio dobrodošlicu svim polaznicima, čestitao početak kurseva i izrazio nadu da će polaznici usvojiti nova znanja od iskusnih instruktora iz sastava CPR/KOiD. Istakao je značaj pomenutih kurseva za svakog pripadnika OS BiH i tražio da priliku koju su dobili kao odabrani polaznici na najbolji način iskoriste. Naglasio je obavezu poštivanja SOP-a o radu, redu i disciplini tokom njihovog boravka na lokaciji Travnik te poštivanje smjernica i uputa koje im daju nadležni instruktori. Na kraju je svim polaznicima zaželio uspješan završetak kursa.

U ime Komandanta KOiD polaznicima se obratio brigadir mr. Hašim Škrijelj, načelnik Odjeljenja obuke KOiD-a, koji je polaznicima pored dobrodošlice naglasio da obuku iskoriste za lično usavršavanje i proširenje postojećih znanja, naglasivši da će obuku izvoditi vrlo kvalitetan kadar Centra za profesionalni razvoj. Polaznicima je poželio sretno i uspješno okončanje kurseva sa što bolje postignutim rezultatima.

Info-KOiD