Komanda za obuku i doktrinu

Tim starješina USA Army posjetili Komandu za obuku i doktrinu u kasarni “Travnik”

5.9.2014

Tim starješina USA Army EUROPE 04.09.2014. godine, u ranije najavljenoj posjeti, boravili su u Komandi za obuku i doktrinu OS BiH na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku, s ciljem sagledavanja stanja i aktivnosti koje se realizuju u jedinici.

Prijem starješina, koje je predvodio glavni narednik USA Army EUROPE David Davenport, izvršen je od strane komandanta KOiD-a, brigadira Ilije Petrovića i glavnog narednika Esmera Đonke .

Nakon prijema gostima je prezentovan informativni brifing o aktivnostima koje se realizuju u Komandi za obuku i doktrinu. Glavni narednik David Davenport izrazio je zadovoljstvo prezentovanim i postignutim rezultatima, a u dijelu koji se odnosi na profesionalni razvoj podoficira ponudio pomoć koja je u njegovoj nadležnosti.

Tokom boravka tim starješina USA Army posjetio je i Centar za profesionalni razvoj KOiD-a kojom prilikom su posebno interesovanje pokazali za realizaciju Pilot projekta „Osnovna obuka oficira“ primljenih u OS BiH iz civilstva. Ovom prilikom glavni narednik Devenport održao je predavanje na temu „Uloga glavnog narednika i komandira voda u jedinici“. Ostvarenim dijalogom, kadetima su dati odgovori na postavljena pitanja.

Tokom boravka na lokaciji kasarne „Travnik“ prisutni su bili: pukovnik Yohn A. Frick, šef ureda u ambasadi SAD-a, tim starješina USA Army na čelu sa glavnim narednikom David Devenportom, glavni narednik ZŠ OS BiH Bagarić Mario, glavni narednik za obuku u ZŠ OS BiH Nedžib Sailbegović, glavni narednik KOiD-a Esmer Đonko, narednici Komande obuke za obuku i doktrinu te glavni narednik CPR/KOiD.

Info-KOiD