Komanda za obuku i doktrinu

Tradicionalni prijem povodom Kurban bajrama

10.10.2014

Komanda za obuku i doktrinu 09.10.2014. godine u kasarni „Travnik“ u Travniku organizirala je tradicionalni prijem povodom Kurban bajrama.

Domaćini prijema bili su brigadir mr. Hašim Škrijelj i bataljonski imam ef. Ragib Nešust. Prijemu su osim V.D. komandanta KOiD-a brigadira Ilije Petrovića, prisustvovali vojni povjerenik PS BiH gospodin Boško Šiljegović, glavni imam Medžalisa IZ Travnik mr. Salih ef. Indžić, načelnik štaba KoiD pukovnik Darijo Pajić, komandant CPR pukovnik Mirsad Stabančić, kapelan Donald Marković, stalni sastav Komande KOiD-a Odjeljenja za obuku, Odjeljenja za doktrinu, CPR-a, te polaznici kurseva koji se realiziraju na lokaciji kasarne Travnik.

Brigadir Škrijelj pozdravio je prisutne, zahvalio se na ovako velikom prijemu, i Bošnjacima-muslimanima je čestitao Kurban bajram. „U tradiciji Bošnjaka, muslimana, je da gostoprimstvom, druženjem i bogatom trpezom obilježavaju Bajrame. U tom duhu mi smo danas u kasarni „Travnik“ pripremili bajramski prijem. Veoma sam ponosan na naš vojnički kolektiv i naša druženja zato još jednom od srca želim da se zahvalim svima koji su s nama ovdje moleći dragog Boga da sačuva nas, naše porodice, Oružane snage BiH i našu državu Bosnu i Hercegovinu“, rekao je brigadir Škrijelj tokom svog obraćanja.

Ovom prilikom pripadnicima OS BiH obratio se glavni imam Medžlisa IZ - Travnik, te s izrazitim zadovoljstvom svim muslimanima pripadnicima OS BiH je čestitao Kurban bajram riječima „prisustvom svojim ovdje potvrđujemo Božiju riječ, mislim na ajet u Kur'anu koji kaže – potpomažimo se i sarađujmo u dobročinstvu i u bogobojaznosti, a nemojmo se potpomagati u zlu, u neprijateljstvima, u zlobi između nas. Ovaj današnji prijem je pokazatelj da poštujemo Božiju riječ saradnje u bogobojaznosti i u onome što nam nosi koristi za sve nas.“

Info-KOiD


4 FOTO GALERIJA