Komanda za obuku i doktrinu

Takmičenje u orjentacionom trčanju na nivou OS BiH u Centru za osnovnu obuku (COO) u Pazariću

16.10.2014

Godišnjim planom sportskih takmičenja na nivou OS BiH u periodu od 13 do 15.10.2014. godine, u kasarni “Zaim Imamović” Pazarić, na poligonu Pazarić, te obroncima Igmana i Bjelašnice, realizovano je takmičenje u Orjentacionom trčanju.

Na takmičenju su učestvovale ekipe 4, 5 i 6.pbr, ekipa BrTP, ekipa KL i ekipa KOiD.

Kao osnovni dokument za realizaciju takmičenja urađen je Bilten za orjentaciono trčanje i dostavljen svim komandama i jedinicama OS BiH.

Takmičenje je počelo 13.10.2014. godine sa Ceremonijom otvaranja takmičenja na kojoj je pored VD Komandanta COO majora Enesa Delića prisustvovao i brigadir Salem Hakalović ispred KP OS BiH.

Orjentaciono trčanje ima za cilj da takmičar uz pomoć karte i busole za najkraće moguće vrijeme, pronađe određeni broj tačaka obilježenih na terenu. Ovo takmičenje ogledalo se u tri discipline i to takmičenje na srednje staze, takmičenje na duge staze i štafeta. Pored muških ekipa učešće u takmičenju su uzele i ekipe žena. Takmičenje je realizovano u fair play atmosferi.

Rezultati takmičenja su sljedeći:

- Srednja staza pojedinačni plasman – muškarci: prvo mjesto bio je OR-2 Adem Mešukić – KoiD, drugo mjesto OR-1 Đoko Bursać - 6.pbr, treće mjesto OR-1 Mirnes Bajraktarević – 5pbr.

- Srednja staza ekipni plasman – muškarci: prvo mjesto KoiD, drugo mjesto 5. pbr, treće mjesto 6. pbr

-  Srednja staza pojedinačni plasman – žene: prvo mjesto bila je OR-1 Sanela Kasić – 6. pbr, drugo mjesto OR-1 Suzana Lazarević – BrTp, treće mjesto OR-1 Adalea Čilić – 4.pbr

-  Srednja staza ekipni plasman – žene: prvo mjesto 6. pbr, drugo mjesto 4. pbr, treće mjesto BrTp

-  Duga staza pojedinačni plasman – muškarci: prvo mjesto bio je OR-1 Branko Tovilović - 6.pbr, drugo mjesto OR-2 Vasilije Lazić - 5.pbr, treće mjesto OR-7 Radiša Šiljković – 5pbr       

-  Duga staza ekipni plasman – muškarci: prvo mjesto 5. pbr, drugo mjesto 6. pbr, treće mjesto KOiD

-  Duga staza pojedinačni plasman – žene: prvo mjesto bila je OR-1 Merima Pašalić – BrTp, drugo mjesto OR-3 Mirela Hasanbašić – 5.pbr, treće mjesto OR-1 Ajla Jušić – 5.pbr

- Duga staza ekipni plasman – žene: prvo mjesto 5. pbr, drugo mjesto BrTp, treće mjesto 4. pbr

- Štafeta ekipni plasman: prvo mjesto 6. pbr, drugo mjesto 5. pbr., treće mjesto 4. pbr


UKUPNI PLASMAN:

1. 5. pbr

2. 6. pbr

3. BrTp

4. 4.pbr

5. KOiD

6. KL

Diplome o plasmanu prva tri mjesta, pojedinačno i ekipno, uručene su na Ceremoniji zatvaranja takmičenja, a istoj je prisustvovao VD Komandanta KOiD brigadir Ilija Petrović, a pehari i medalje uručiti će se u jedinicama na Dan OS BiH.

Info- KOiD