Komanda za obuku i doktrinu

Obilazak i kontrola realizovanja Pilot projekta kandidata na „Temeljnoj oficirskoj obuci“

23.10.2014

Kandidate na „Temeljnoj oficirskoj obuci“ u Centru za profesionalni razvoj u Travniku 22.10.2014. godine posjetili su članovi komisije za izbor oficira i tima iz Ministarstva odbrane i OS BiH koji su realizovali obilazak i kontrolu realizovanja Pilot projekta temeljne obuke kandidata za oficire iz građanstva u Oružane snage Bosne i Hercegovine.

Obilazak i kontrolu izvršili su timovi iz MO BiH koji je predvodio pomoćnik MO za personal dr. Sejad Muratović i ZŠ OS BIH koji je predvodio general major Husein Tursunović sa saradnicima. Timovi su sa odgovornim komadantima KOiD-a i CPR izvršili analizu realizovanja ”Pilot projekta Temeljna oficirska obuka”.

Zadatak komisije i tima za obilazak i kontrolu bio je neposredno ostvarivanje uvida relevantnih informacija u organizaciju, smještaj i realizovanje završne faze obuke kandidata, te pružanje stručne pomoći personalu neposredno odgovornim za realizovanje obuke.

Kroz prihvat članova komisije za prijem i tima MO BiH i OS BiH na lokaciji kasarne Travnik organizovan je brifing prije obilaska i kontrole sa fokusom na izazove koji su imali utjecaj na realizovanje obuke, obilazak lokacije i infrastrukture koja se koristi za obuku, prisustvo personala angažovanog na projektu, te razgovor i anketiranje kandidata na obuci i personala komande CPR KOiD-a i instruktora angažovanih na obuci.

Provedeno anketiranje bilo je u svrhu stjecanja slike uvida u sadašnje stanje prve klase temeljne obuke kandidata za oficire iz građanstva u OS BiH, te poboljšanje uslova i kvaliteta obuke u narednim klasama.

Na kraju posjete, komadant KOiD-a, brigadir Ilija Petrović zahvalio se na današnjoj posjeti i obilasku kandidata na „Temeljnoj oficirskoj obuci“.

Info- KOiD