Komanda za obuku i doktrinu

Ceremonija svečanog završetka kurseva engleskog jezika za klasu 14-II

1.12.2014

Centralna ceremonija svečanog završetka Kurseva engleskog jezika za klasu 14-II održana je 28.09.2014. godine u kasarni OS BiH „Rajlovac“ u Sarajevu. Ceremoniji završetka kurseva prisustvovali su predstavnici Zajedničkog štaba OS BiH, Komande obuke i doktrine OS BiH i Centra za profesionalni razvoj.

Kursevi engleskog jezika svih nivoa za klasu 14-II realizovani su u vremenu od 01.09. do 28.11.2014. godine na lokacijama centara za učenje engleskog jezika u: Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Čapljini.

Kurs engleskog jezika u klasi 14-II završilo je ukupno 110 polaznika iz sastava Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Prisutnim polaznicima kursa i zvanicama uvodnim riječima se u ime Voditelja naprednog nivoa KEJ obratio kapetan Enver Hodžabegović koji se osvrnuo na ukupni tok edukacije klase 14-II i izrazio svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima, istakavši izuzetno zalaganje instruktora koji su realizovali akademske sadržaje kursa.

Nakon uvodnih riječi prisutnima se u ime Načelnika Odjeljenja stranih jezika CPR/KOiD obratio major Sabahudin Hadžiavdić koji je istakao važnost edukacije iz engleskog jezika za uspješno izvršenje zadataka pripadnika MO BiH i OS BiH u Operacijama podrške miru i drugim aktivnostima međunarodne saradnje u oblasti odbrane i sigurnosti.

Polaznicima KEJ se nakon toga u ime Komandanta KOiD-e obratio major Ismet Rizvo uputivši čestitke na uspješno završenom ciklusu obuke. Major Rizvo je istakao značaj uspješnog izvršenja misije Odjeljenja stranih jezika za ukupan sistem edukacije i profesionalnog razvoja pripadnika OS BiH.

Prisutnima se obratio i načelnik Odjeljenja za edukaciju i testiranje poznavanja stranih jezika ZŠ OS BiH, pukovnik Edin Bajramović koji je pored čestitki polaznicima naglasio važnost učenja i poznavanja stranih jezika za uspješno izvršenje misije OS BiH posebno ističući kadrovsku i infrastrukturnu izgrađenost kapaciteta Odjeljenja stranih jezika koja je dostigla nivo potreban za početak internacionalizacije u edukaciji iz engleskog jezika u OS BiH.

Potrebno je posebno naglasiti izuzetno značajnu ulogu i rezultate instruktora na početnim nivoima KEJ na čelu sa Voditeljem početnih nivoa KEJ majorom Željkom Moravcem u uspješnoj realizaciji intenzivnih kurseva engleskog jezika početnih nivoa za klasu 14-II na lokacijama Odjeljenja stranih jezika CPR u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Čapljini.

Info- KOiD