Komanda za obuku i doktrinu

Realizacija Dana otvorenih vrata na lokaciji kasarne „Mika Bosnić“ Manjača

1.12.2014

U sklopu obilježavanja Dana OSBiH, Centar za borbenu obuku i Centar za borbene simulacije KOiD su organizovali Dan otvorenih vrata na lokaciji Manjača dana 26.11.2014. Učenici osnovnih škola „Petar Kočić“ iz banjalučke mjesne zajednice Kola i „Ključ“ iz Ključa, su između ostalih, bili najdraži gosti ove manifestacije.

Mehanizovano-vježbovni bataljon je pripremio zanimljive radne tačke sa različitim naoružanjem i borbenom i neborbenom tehnikom. Uprkos prohladnom vremenu, mališani su sa najvećom pažnjom pratili prezentaciju, dok je najviše pažnje privukao tenk M-84 i oklopni transporter M-113. Vrhunac je bila prezentacija borbenih radnji tenka i zadimljavanje terena.

Na kraju ovog događaja mališanima su podjeljeni slatkiši i sokovi, dok su direktori škola dobili prigodni promotivni materijal OSBiH. Direktori i nastavnici škola su izrazili veliko zadovoljstvo što su imali priliku posjetiti ovu lokaciju, i istovremeno izrazili nadu da će se nastaviti saradnja sa jedinicama na lokaciji Manjača.

Ovom manifestacijom OSBiH, kao i lokacija kasarne i poligona „Mika Bosnić“ su se predstavile kao dobar domaćin koji je predstavljao most između entitetskih i regionalnih obrazovnih institucija.

Info: KOiD