Komanda za obuku i doktrinu

Završetak III modula Pilot projekta ujedno „Osnovne oficirske obuke“

5.12.2014

Prigodnom ceremonijom uz prisustvo Komandanta Komande obuke i doktrine 05.12.2014.g. u Travniku uspješno je završen III modul “Osnovne oficirske obuke” za 29 kandidata na “Osnovne oficirske obuci”.

Pilot projekat „Osnovne oficirske obuke” omogućava profesionalni razvoj, osposobljavanje i usavršavanje kandidata u vještinama koje su potrebne za pripremu, planiranje i izvršenje zadataka na razini komandir voda, kompatibilno NATO standardima u kojima se kandidati osposobljavaju da poznaju i razumiju ulogu komandira pješadijskog voda.

Obuka u III modulu izvodila se u obliku predavanja, instrukcija, praktičnih vježbi i rada u grupi, a koja je osmišljena da pruži potrebno znanje kandidatima u vještinama koje su im potrebne da bi bili uspješne vođe. Uspješnim završetkom ovoga modula, kandidati su  osposobljeni za uspješno vođenje voda i razumijevanje uloge voda u okviru čete. Obuka je realizovana kroz 17 sedmica u skladu sa odobrenim Tematskim planom i Programom instrukcija.

Tokom ceremonije prisutnima su se obratili komandant Komande Obuke i Doktrine, brigadir Ilija Petrović, komandant Centra za profesionalni razvoj, pukovnik Mirsad Stabančić, a prisutni su bili načelnik odjeljenja za obuku KOiD, brigadir Hašim Škrijelj, načelnik odjeljenja vojnih kurseva, pukovnik Hazrudin Hasagić, te svi instruktori koji su učestvovali u obuci.

Svim polaznicima uručena su uvjerenja o uspješno završenom III modulu “ Osnovne oficirske obuke”, a najboljim polaznikom modula III proglašen je kandidat Aldin Bajrović.

Svečana ceremonija završetka Pilot projekta ”Osnovne oficirske obuke” održaće se 17.12.2014. godine sa početkom u 14:30 sati na platou ispred Doma Oružanih Snaga BiH-Sarajevo.

Info- KOiD