Komanda za obuku i doktrinu

Prijateljske fudbalske utakmice sa pripadnicima The Royal Irish Regiment

27.7.2016

U okviru posjete Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, pripadnici 1st Battalion The Royal Irish Regiment su u Centru za osnovnu obuku OS BiH u Pazariću, 23. i 26.07.2016. godine odigrali dvije prijateljske fudbalske utakmice sa ekipama FK Radnik iz Hadžića i Komande za obuku i doktrinu.

Obje utakmice su odigrane u krajnje korektnoj i fair play atmosferi nakon kojih je upriličeno druženje za članove ekipa i stručnih štabova te razmjena prigodnih poklona.

Tokom realizacije ovih sportskih aktivnosti, navijačku podršku su dali i sekretar Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine Muhamed Smajić, te vojni ataše Velike Britanije u Bosni i Hercegovini pukovnik Paul Marshall.

Utakmice su odigrane u odlično pripremljenim uslovima za trening i igru za što su zaslužni domaćin ovog sportskog događaja Centar za osnovnu obuku i Ambasada Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da se radilo o prijateljskim utakmicama, rezultat nije bio u prvom planu, a sa postignutim rezultatima sve ekipe su bile zadovoljne.

info-KOiD

5 FOTO GALERIJA