Komanda logistike

Posjeta šefice misije OSCE u BiH lokaciji „3. Maj“ Doboj

16.9.2021

U sklopu redovnih posjeta lokacijama OS BiH, 15. septembra 2021.godine, šefica Misije OSCE u BiH Nj.E. ambasadorica Kathleen Kavalec sa ličnom pratnjom, gospodinom Andrei Šarbanom, šefom projekta SAFE-UP i gospodinom Seminom Numićem, asistentom projekta SAFE-UP, posjetili su Komandu logistike, lokaciju „3. Maj“ Doboj.

Domaćini posjete bili su načelnik uprave J-4 u ZŠ OS BiH, brigadir Nebojša Bošnjak i komandant Komande logistike, brigadir Ernes Heleg.

Prisutni su obišli lokaciju, a potom je upravnik TROM-a, pukovnik Slaviša Matić, održao informativni brifing.

Na brifingu je posvećena posebna pažnja provođenju projekata SAFE-UP, koji realizuje Misija OSCE u BiH na predmetnoj lokaciji.

Spomenute su i aktivnosti koje su sprovedene u proteklom periodu kao i aktivnosti koje su planirane u narednom periodu.

Po završetku aktivnosti, brigadir Bošnjak Nebojša u ime načelnika ZŠ OS BiH izrazio je zahvalnost na posjeti i dosadašnjoj podršci i pomoći od strane Misije OSCE u BiH.

Šefica Misije OSCE u BiH, gospođa Kathleen Kavalec, bila je zadovoljna dosadašnjim rezultatima, te istakla da je opredijeljenost Misije OSCE u BiH za nastavak saradnje u okviru partnerstva i strategije podrške jačanju OS BiH.

Brigadir Heleg je zahvalio na dosadašnjoj podršci i pomoći od strane OSCE u BiH a posebno po pitanju upravljanja životnim ciklusom municije.

Info – KL OS BiH

5 FOTO GALERIJA